Turrón

A Turrón Spanyolország tradicionális karácsonyi édessége, akár mint Magyarországon a bejgli. Ez egy kemény cukorka, ami egy tojásfehérjén alapuló cukormáz, ami frissen pörkölt mandulával van összekeverve majd hagyva megdermedni kapjuk meg a végeredményt. Bár a fogaknak nem a legjobb talán az egyik legjobb édesség amit kóstoltam és a következő karácsonyra érdemes elkészíteni. 

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g cukor
  • 200 g méz
  • 1 tojás fehérje
  • 300 g hámozott mandula 

ELKÉSZÍTÉS: 

Először a mandulák pirításával kezdünk. Egy hideg sütőbe a mandulánkat egy tepsire szórva helyezzük be, majd állítsuk be a sütőt 180 fokra. A mandulákat néha meg fordítjuk, majd, amikor már aranybarna színük lesz kivesszük őket a sütőből. 

Ezután a mézet és a cukrot egy lábasba helyezzük és alacsony-közepes lángon felforraljuk. Amíg a méz és a cukor egy mázzá változik a tojás fehérjét kemény habbá verjük. 

Keverés közbe lassan hozzáadjuk a cukor mázunkat majd, amikor már benne van az összes vissza helyezzük a lábásba és alacsony lángon 15-20 percig főzzük folyamatos kavargatás mellett. A főzési idő eltérő lehet, de onnan tudhatjuk, hogy készen van-e a cukorka, ha egy pálcika végét belemártjuk és egyből hideg vízbe helyezzük. Ha a cukorka megkeményült és roppanós akkor készen van. 

Ekkor belekeverjük a mandulát, és elzárjuk alatta a gázt. Az édességet egy sütőpapírral bélelt edénybe helyezzük és hagyjuk megdermedni. 

Készen is van a turrón viszont bárhova tesszük legyen alatta sütőpapír mivel nagyon könnyen oda ragadhat bármihez. Jó étvágyat! 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el