Butter Chicken

Az indiai konyha bár sokaknak túl fűszeres ez az étel egy tökéletes bevezető ebbe a kulináris világba. Ez a fogás tartalmazza a minden napi indiai fűszereket, amik a tejszín és a vaj kombinációval nem túl erősek, egy krémes szószt formálnak a paradicsom és a kesudió segítségével. 

HOZZÁVALÓK:

  • Olaj
  • 75 g vaj
  • 2 lila hagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g gyömbér
  • 70 g kesudió
  • 2,5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 500 g csirkemell
  • 2 ek görög joghurt
  • 2 tk őrölt kömény
  • 4 tk garam masala
  • 4 tk piros paprika
  • 2 tk chili cayenne (vagy más csípős)
  • Bors
  • Fél citrom leve
  • Koriander (tálaláshoz)

ELKÉSZÍTÉS:

Először elkészítjük a csirke marinádját. A fokhagymát és a gyömbért lereszeljük vagy egy mozsárba egy pasztát készítünk belőlük.

 Ezután a csirkemellet felkockázzuk és egy tálba rakjuk a görög joghurttal, a fűszereinkkel és a pasztánk felével. Jól össze keverjük majd forró olajon aranybarnára sütjük. Amíg a csirke sül felvágjuk a lilahagymát és a paradicsomot. 

Ha a csirke megsült a kiszedjük őket egy tálba majd ugyanabba a serpenyőbe a vajunk felén a lila hagymát megpuhítjuk. A hagymához hozzá adjuk a pasztánk másik felét és a paradicsomot is. Ha a paradicsom elkezdte kiereszteni a levét hozzá adjuk a maradék fűszereket, majd egy pár percig még főzzük, hozzáadjuk a kesudiót és a vizet. 

A serpenyő tartalmát egy turmix gépbe töltjük és addig turmixoljuk amíg egy krém nem lesz belőle. A krémünket a csirkével együtt vissza rakjuk a serpenyőnkbe és hozzá adjuk a tejszínt és a maradék vajat. Egy pár percig még hagyjuk rotyogni, és tálalhatunk is.

Rizzsel vagy Naan kenyérrel szokták fogyasztani, a tetejét pedig egy kevés aprított korianderrel megszórni.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el